Honlap címe

Kérlek ... Ne kattints sehova … Lehet, hogy véletlen kerültél ide vagy tényleg tudatosan jutottál ide ? Bármelyik is legyen, örülök annak, hogy most itt vagy. Pár sort olvass el és ha nem vagy velem megelégedve [ mármint az oldalammal ], akkor menj tovább és nem tartalak fent.


„Egyszer volt, hol nem volt …” Mind ismerünk számtalan meséket, amik így kezdődnek és a „… Boldogan éltek, míg meg nem haltak.” mondattal fejeződnek be. De, mikről is szólnak ezek a mesék ? Mert, ugye adott egy királylány, egy lovag és egy sárkány. Írhattam volna más karaktereket is, de a lényeg mindnek ugyan az. Egy áldozat, egy hős és egy gonosz. A történet szintén az írótól függ, de a lényeg szintén ugyan az. A hős megmenti az áldozatot a gonosztól és mindenki megkapja a történet végén a jutalmat. A hős az áldozatot, az áldozat a hőst, a szabadságot és ők ketten együtt boldogan élnek, míg a gonosz a jogos büntetést kapja meg, illetve tölti le, de mint már mondtam, ez történet függő. Ilyenkor mindenki bezárja a mesekönyvet és felrakja a polcra. Szeretnék neked feltenni egy kérdést.

Belegondoltál már abba, hogy egy hasonló történet is megtörténhet veled ? Egyszer olvastam, hogy minden legendának igaz és valós alapja van. Mi van, ha a meséknek is ? Ha tényleg mentettek meg lovagok elrabolt királylányokat a gonosz sárkányoktól ? És annak a mesének az írója soha nem fejezte be a könyvét ? És még most is írja ? És az egyik történet főszereplője pont te vagy ? Igaz, azóta jó sok idő telt el és a lovagok már nem páncélt, hanem pulóvert viselnek, a királylányok nem fűzőt, hanem toppot és a gonosz sárkány is mára csak egy tetoválás lenne egy gonosz emberen. Furcsának találod, esetleg nevetségesnek ? Én is így voltam vele. De gondolj bele. A szereplők lehetnek akárkik és akármik, a lényeg mit sem változik. Hős … Áldozat … Gonosztevő … Mindenhol fellelhető egy ilyen hármas. Mondok pár példát. Suliban nincs kész a matek házid és elégtelent kapsz, ha nincs kész. De jön egy osztálytársad, aki segít rajtad és megmenekültél. Áldozat te vagy, a hős az osztálytársad, a gonosz pedig a matektanár. Nem valami hatalmas Happy End a vége és nem is egy hatalmas történet, mégis megtalálod benne a három karaktert. Legyen egy másik. Egy srác ismerősöd rendes veled és hazakísér egy buliból, mert rosszul vagy. Útközben elmondod neki, hogy a szüleid nagyon le fognak ordítani ezért. A srác kitalálja, hogy a karjában vagy a hátán felvisz téged, de csak színlelj alvást és a többit bízd rá. Belemész. A ház előtt nem sokkal felmászol a hátára és elkezded a színészi teljesítésedet megmutatni. Hallod, hogy nyílik az ajtó. Izgulsz, hogy sikerüljön és ne legyen semmi baj. A srác közli a szüleiddel, hogy a busz fűtése miatt lettél rosszul és a bukkanóval teli út is rátett, ezért felajánlotta a segítségét, hogy hazavisz. A szüleid besürgetik a lakásba, megmutatják a szobádat, segítenek levenni a cipődet és lefektetnek az ágyadba. Mielőtt elalszol, még hallod, hogy a szüleid megköszönik a srác segítségét és nagyon hálásak érte. Ebben a pillanatban elalszol. Hogy utána mi történik a sráccal és a bajba jutott lánnyal, miután felkelt, illetve kettejük kapcsolata, nos az legyen az olvasó fantáziájára bízva. Látod … Ez is egy történet a hármasról, ez sem volt mesébe illő – ahogy szokták mondani – nincsenek természetfeletti erők vagy lények, egyszerű, hétvégi buliból való hazamenetel egy téli estén. De, mint már mondtam, a történet lehet más, a lényeg ugyan az.
Most gondolkozz el … Vedd számításba az egész eddigi életed … Ha azt mondod, hogy veled hasonló történet még egyszer se történt meg, akkor beszüntetem az oldalt. De szerencsére még egy jó ideig nem fogom, mivel már történt veled ilyen történet. És mi köze ennek az egésznek ehhez az oldalhoz ? Az kedves olvasó, hogy a leglényegesebb történetnek a vége mindig Happy End – del végződik. Csak tudod vannak olyan emberek, akik egymásnak vannak teremtve, mégis a történet szomorúsággal, keserűséggel és sírással végződik. Miért ? Egyesek vagy túl vagy alábecsülik a szerelem erejét. Igen, eljutottunk az oldal születéséhez és az élet egyik legnagyobb kérdéséhez :


Létezik Igaz Szerelem ?


Hadd árujak el valamit. Csak tőled és a párodtól függ, hogy hisztek-e ilyenben. Nyilván, ilyenkor a nagytöbbség azt mondja, hogy az igaz szerelem csak mese és a olyan reményt táplál egyes emberekben, hogy naivak lesznek tőle és a csalódás legnagyobb, legfájóbb fajtáját élik át, amit csak úgy élhetnek túl, ha megölik magukat vagy egyáltalán nem mennek bele egy ilyen kapcsolatba. A világ meglátásom szerint úgy működik, hogy ha valamit kapunk, akkor majd vissza is adjuk. A szerelmet az aktuális párunktól kapjuk, de a fájdalmat vagy te vagy ő adja a másiknak, attól függ, ki akar véget vetni ennek a kapcsolatnak. Muszáj ennek így lennie ? Minden szerelem, mi boldogságot, menedéket, biztonságot ad, legyen vége kínok kínjai közt, könnyekkel telve és szomorúsággal töltse be utána a következő napjainkat ? Nem muszáj így lennie. Nem a szakítás utáni napokra gondolok. Hanem a lényegre. A szerelemre. Egyetlen egy szó, amihez annyi mindent lehet párosítani. Itt szeretném megjegyezni, hogy a szeretem és a szerelem, nem ugyan az ! Szeretni lehet egy tárgyat, személyt, dalt, TV műsort, de szerelmes lenni, csak személye lehet az ember, hiába mondjuk azt, hogy „Szerelmes lettem e tájba ; Szerelmes lettem a motoromba”, mert ezek csak metaforikus kifejezések. Mégis, kifejezzük vele, hogy mit érzünk az említettel kapcsolatban mit érzünk. De a szerelem maga egy olyan elpusztíthatatlan, kézzel foghatatlan, hatalmas és hatalmába kerítő erő, ami hatalmasabb a mai pénz, korrupció, hatalom, drog és egyéb cikkeknél. Meg kell említenem egy nemrég elhunyt énekest. Ő mondta az utolsó próbáin, hogy a szerelemmel meg lehet változtatni a világot. Sokan mondták ezt, de én mégis, ő nála éreztem azt, hogy igazat mond és nem csak a sajtó sablonos szövegeként hozza fel. Ez a személy a Pop Királya, Michael Jackson. Hitt benne, még akkor is, mikor rengeteg támadás érte őt. Mert a szerelemben hit is kell. Ha már itt tartunk, mik is a legalapvetőbb tényezők a szerelemben ? Hit, Bizalom, Kompromisszum. Ha tetszett, amit eddig leírtam, akkor várd a következőt, amiben folytatom véleménykinyilvánításomat. Köszönöm, hogy benéztél, várlak legközelebb is.

 

 

R.R.